שם עבריפלפל שחור
שם מדעיPiper nigrum
משפחהפלפליים
מחזור חייםרב-שנתי
צורת גידולמטפס
החלק המשמש כתבליןפרי
מקור גיאוגרפידרום הודו
פלפל שחור. Piper nigrum. מקור התמונה: www.top10listland.com

Piper nigrum. מקור התמונה: www.top10listland.com

פלפל שחור הוא צמח טרופי המטפס על עצים ויכול להגיע לגובה של
ארבעה מטרים. תבליני הפלפל –השחור, הלבן והירוק, מופקים כולם מהפירות של צמח הפלפל השחור וההבדל ביניהם נובע מאופן העיבוד. הפלפל השחור מיוצר מבישול וייבוש של פירות הבוסר, הפלפל הלבן מיוצר מגרעין הפרי, והפלפל הירוק מיוצר באופן דומה לפלפל השחור, אך בצורת ייבוש שונה של הפירות.
האזכור הראשון בספרות לפלפל השחור הוא מהמאה הרביעית לפני הספירה. השם המקורי בסנסקריט היה פיפלי (pippali). למרות השימוש הנרחב שנעשה בצמח באירופה בימי הביניים, האירופאים לא הכירו את הצמח עצמו. מרקו פולו היה האירופאי הראשון שזכה לראות את צמח הפלפל, בשנות השבעים של המאה ה-13.

מתכון - תפוחי אדמה בתנור

מצרכים הכנה

1 קילו תפוחי אדמה

2 ענפי רוזמרין

פלפל שחור גרוס גס

מלח גס

1/4 כוס שמן זית

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומניחים בתבנית חסינת אש. מוסיפים את השמן ומערבבים עד שתפוחי האדמה עטופים בשמן.
מפזרים מעל את ענפי הרוזמרין, את המלח ואת הפלפל ואופים בתנור כשעה.


מאגר הידע