שם עבריקורנית/ טימין (בת-קורנית פשוטה)
שם מדעיThymus vulgaris
משפחהשפתניים
מחזור חייםרב-שנתי
צורת גידולבן-שיח
החלק המשמש כתבליןעלים
מקור גיאוגרפיאגן הים התיכון ואסיה הקטנה
קורנית/ טימין. Thymus vulgaris. מקור התמונה: US Department of Agriculture, Dr. J

Thymus vulgaris. מקור התמונה: US Department of Agriculture, Dr. J

הקורנית היא צמח רב-שנתי נמוך בעל עלים קטנים וצרים המשמשים לתיבול. התכונות הרפואיות של הקורנית ידועות לאדם מזה אלפי שנים. המצרים השתמשו בקורנית בתהליך החניטה, היוונים השתמשו בה במרחצאות והרומאים השתמשו בה כדאודורנט וכחומר חיטוי. בתלמוד נזכרת הקורנית כצמח תבלין והסקה. מקור השם מיוונית: thymos, שמשמעו כוח חיים. השמן האתרי מכיל בעיקר תימול (thymol) ומשמש בתעשיית הקוסמטיקה.

מצרכים הכנה

200 גרם חמאה רכה

1 כוס קמח

3 ביצים

מלח

1 קילו בצל פרוס

2 שיני שום פרוסות

1 כף עלי טימין

2 כפות עלי רוזמרין

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. להכנת הבצק: מעבדים במעבד מזון 150 גרם חמאה, כוס קמח, ביצה וקורט מלח.משטחים את הבצק בתבנית עגולה.

להכנת המלית: מחממים במחבת גדולה 50 גרם חמאה. מטגנים בצל, ולאחר שהזהיב מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים עלי טימין, רוזמרין, מלח ופלפל ומסירים מהאש.

מוסיפים שמנת מתוקה ושתי ביצים ומערבבים. יוצקים את התערובת על הבצק ואופים כ-45 דקות (עד להזהבה).


מקורות ומידע נוסף

החי והצומח של ארץ ישראל (1988) בעריכת עזריה אלון. כרך 12: 92-93

http://spices.biodiversityexhibition.com/en/card/thyme

מאגר הידע