שמר האפייה הוא פטרייה חד-תאית שמשמשת את האדם מזה 9,000 שנה להתפחת לחם ולהתססת אלכוהול. בעשרות השנים האחרונות שמר האפייה משמש גם כמודל במחקרים רבים. למרות המחקר הרב והשימוש הנרחב בשמר האפייה, האקולוגיה שלו בטבע כמעט אינה ידועה. שמרים זקוקים לטמפרטורה גבוהה יחסית כדי לשרוד ולהתרבות. ידוע כי בעונות החמות הם חיים בפירות בשלים וניזונים מהסוכר שלהם, אך במשך שנים רבות לא ידעו החוקרים כיצד הם שורדים בתקופות קרות. מחקרים חדשים גילו שבחורף השמרים מתאכסנים בגופן של צרעות. הצרעות ניזונות גם הן מפירות בשלים ותוך כדי אכילה הן נדבקות בשמרים. השמרים מועברים מצרעה לצרעה, ובאביב – בחזרה לפירות הבשלים.

Vespa crabro  מקור: Flickr: EOL Images, Jacobo Martin

Vespa crabro

מקור: Flickr: EOL Images, Jacobo Martin


מקורות ומידע נוסף

Stefanini, I., Dapporto, L., Legras, J.-L., Calabretta, A., Di Paola, M., De Filippo, C., Viola, R., Capretti, P., Polsinelli, M., Turillazzi, S. and Cavalieri, D. (2012) Role of social wasps inSaccharomyces cerevisiae ecology and evolution. PNAS 109 (33): 13398-13403

מאגר הידע