תכנים בנושא חיטה

תוכניות הפיתוח של המהפכה הירוקה התחילו במקסיקו בשנת 1943 בהשבחה של זני חיטה. השבחת החיטה הניבה זנים גמדיים אחידים, שהתאימו לזריעה בצפיפות גבוהה. זני החיטה האלה הם בעלי פוטנציאל להניב כמות יבולים גבוהה ביותר כאשר מספקים להם דשן, מים והגנה מטפילים וממחלות. במשך 30 שנים, משנות ה-40 ועד לשנות ה-70, עלתה כמות יבולי החיטה במרכז אמריקה מממוצע של 750 ק"ג לדונם ל-3200 ק"ג לדונם.

חיטת הלחם (Triticum aestivum) היא החיטה הנפוצה ביותר בשימוש האדם והיא מהווה 95% מיבולי החיטה בעולם. היא נוצרה על ידי הכלאה של אם החיטה (Triticum dicoccoides), מין בעל ארבעה עותקים כרומוזומליים, עם בן-חיטה פרוע (Aegilops squarrosa), מין בעל שני עותקים כרומוזומליים. התוצאה של ההכלאה הייתה בן כלאיים בעל שישה עותקים כרומוזומליים (הקספלואידי).

כריך גבינה או שוקולד? טוסט או עוגת דובדבנים? לא משנה מה בחרתם לאכול, סביר שאתם אוכלים חיטה בצורה כזו או אחרת.

שטח חקלאות הוא כל שטח המשמש לעיבוד של יבולים חקלאיים, כולל גידולם של חיות משק (איגוד המזון והחקלאות העולמי, FAO). שטחי החקלאות מתפרשים על פני כ-15 מיליון קמ"ר, שהם כ-24% מהשטח היבשתי של כדור הארץ.