חברת החשמל פפקו (PEPCO) מנהלת רשת קווי חשמל לאורך 530 קילומטרים, המכסים כ-40,000 דונם בחמישה מחוזות במרילנד ובאזור קולומביה בארצות הברית. קווי החשמל חוצים אזורים כפריים ומגוון של בתי גידול טבעיים ושולחים שלוחות גם לערים ולפרברים. מטרתם העיקרית של מנהלי הרשת הינה לספק מעבר בטוח של חשמל, אך הם חותרים גם לצמצם את הפגיעה בבתי שבהם עוברים הקווים.

ב-1998 נגרמה הפסקת חשמל גדולה בגלל עץ בודד שצמח לתוך קו המתח. סקרים שנערכו בעקבות האירוע זיהו מאות עצים נוספים שגדלו בסמיכות מסוכנת לקווי מתח. בעקבות זאת נבחן מחדש כל נושא תחזוקת קווי המתח, ופותחה תוכנית לשילוב מושכל של צמחייה באזור הקווים. תוצאה משמעותית של התוכנית הייתה יצירה של בתי גידול פתוחים ושטופי שמש עם שיחים נמוכים וצמחייה עשבונית פורחת; תנאים מושלמים לפרפרים רבים ולחרקים מאביקים אחרים.

אחד משיתופי הפעולה המועילים שנוצרו הוא עם ה-PHI, מרכז המחקר ומרפאת חיות הבר פטוקסנט (Patuxent) וה-WHC – המועצה לבתי גידול של חיות בר.

התכנית מועילה לחיות הבר ומצליחה לקיים גם תנאים טובים לאספקת חשמל בטוחה ואמינה. "אנחנו בפפקו מצאנו שטיפול ידידותי בסביבה לאורך קווי המתח שלנו מאפשר לנו לקדם שיתופי פעולה עם ארגונים חובבי חיות, סוכנויות סביבתיות ממשלתיות וקבוצות ירוקות אחרות, אשר עוזרים לנו להגשים את מטרותינו כחברה".

תכנית ממשק של האחו מאפשרת לזרעים של צמחים חד-שנתיים ורב-שנתיים לנבוט ולגדול, והפרחים של הצמחים האלה מספקים מזון לפרפרים ולזחלים. אוכלוסיות פרפרים הינן חלק בלתי נפרד מבתי הגידול לאורך קווי המתח, מכיוון שהם מאביקים פרחים, מספקים מזון לבעלי חיים ומייפים את סביבתם באופן טבעי.

תוכניות הממשק לפרפרים משפרות בדרך כלל גם את בית הגידול של מינים אחרים מלבד פרפרים על יצירת בתי גידול איכותיים גם לצמחים, לציפורים ולחרקים אחרים. מועדון הפרפרים של אזור וושינגטון והאגודה הבין-לאומית למגדלי פרפרים, יחד עם ה-WHC, מעורבים כולם בפרויקט השבחת הפרפרים, שאכלס מחדש פרפרים ביותר מ-1,200 דונם של בתי גידול.

במסגרת יום העיון השנתי ה-17 של ה-WHC, בנובמבר 2005, קיבלה חברת פפקו כאות כבוד את פרס תרנגול ההודו השנתי לניהול. החברה גם צוינה לשבח על ידי הפרויקט להגנה על מאביקי צפון אמריקה (NAPCC) וה-WHC על קידום בתי גידול ידידותיים למאביקים לאורך קווי המתח.

מקור התמונה: Flickr, Kolin Toney

מקור התמונה: Flickr, Kolin Toney

מקורות

WHC- Wildlife Habitat Council. No Date. Rights-of-Way. Online at http://www.wildlifehc.org/rightofway/template.cfm?FrontID=4734, accessed May 5, 2008

דף זה הוא חלק מהערכה להסברת חשיבות האבקה המהווה שירות מערכת אקולוגית. לדף הבית של הערכה לחצו.
הערכה פותחה על ידי ה- Ecological Society of America

תרגום ועיבוד: קמפוס טבע, אוניברסיטת תל אביב, 2011. ברשת - http://earthweb.tau.ac.il/?cmd=gallery.388