מפרץ מכסיקו: בתי גידול לחים לאורך החוף מתמודדים עם עתיד לא ידוע לאחר דליפת נפט עצומה
דליפת הנפט העצומה במפרץ מכסיקו, המכונה באופן רשמי Deepwater Horizon Incident, מקבלת תשומת לב עולמית והיא בעלת השלכות סביבתיות ארוכות טווח. כמה מההשלכות, כולל פגיעה בעופות חוף, השחתת אזורים לחים של החוף והפסקה קצרת מועד של שטחי מדגה, מוכרים לציבור הרחב.
בתי הגידול הלחים לאורך החוף של מפרץ מקסיקו מהווים את מרבית השטח של בתי גידול חיוניים אלו בארצות הברית (בתי גידול הלחים במדינת לואיזיאנה לבדה מהווים כמעט שליש). הם מספקים מזון ומחסה לבעלי חיים מהבר, והם מזינים אוכלוסיות דגים וצדפות המספקים חלק גדול ממיני הדיג החשובים בארצות הברית. ירידה בשירותי המערכת האקולוגית המסופקים על ידי בתי הגידול הלחים החיוניים והיצרניים האלה תורגש במשך שנים רבות.

תצלום כתם הנפט מלווין MODIS/TERRA כשהוא מתקרב לשפך נהר המיסיסיפי. גודל הכתם 5,843 קמ"ר. מקור התמונה: flickr
השפעות הזיהום ניכרות גם עמוק מתחת לפני המים. הנפט מאתר הקידוח הכושל מתערבב עם מי המפרץ בעומק של כמעט 1.6 ק"מ מתחת לפני המים. רסיסים של נפט זוהו במים העמוקים, אך קשה הרבה יותר לאמוד את שיעור הזיהום מאשר למדוד את כתמי הנפט על פני השטח. יתרה מזאת, כמו רוב הדברים שקשורים לעומק הים, מדענים יודעים מעט מאוד. כמה מהנפט ימשיך לרחף בעומק המים או ישקע בסופו של דבר לקרקעית? כמה זמן הזיהום יישאר? כיצד ישפיע הרעל על מיקרואורגניזמים, דגים ושאר בעלי חיים? האם חיידקים שניזונים מהפחמימנים החדשים ידלדלו את רמות החמצן ויגרמו להיווצרות נוספת של אזורים מתים? - האקדמיה הלאומית למדעים של ארצות הברית הקימה אתר אינטרנט על דליפת הנפט במפרץ מכסיקו והשלכותיה על הסביבה.

השריפה וניסיונות הכיבוי של דליפת הנפט. התמונה באדיבות משמר החופים של ארצות הברית. מקור: SkyTruth